Коренско-канално лекување на забите

Ендодонција е многу важна микро-хируршка тераписка процедура во стоматологијата со која се овозможува Вашите заби да се сочуваат што е можно подолго време, во спротивно истите би се извадиле. При оваа тераписка процедура се отстранува инфицираната пулпа од каналот на забот и истиот се полни. Вака излекуваниот заб ќе функционира исто како и останатите заби во устата долго време!

Во нашата ординација ендодонтскиот третман се изведува со Ni-Ti Protaper систмеот кој претставува еден од најсовремените никел титаниумски системи за проширување и обработка на коренските канали.

Ништо не е подобро од твојот ПРИРОДЕН заб!

– Зачувувањето на своите природни заби, секогаш треба да биде Вашиот прв избор кога е потребен стоматолошки третман.

– Ниту најдобрите протези, мостови или импланти неможе да го заменат Вашиот природен заб, а сите тие се повекеструко поскапи и од најскапиот ендодонтски третман!

– Правете се што е потребно да ги сочувате Вашите заби пред да биде потребна екстракција на истите.

We Have Big Ideas

Quisque nec nibh ultrices, dictum orci eget, pretium enim. Phasellus viverra lobortis ligula in iaculis. Aenean quis malesuada nisl. Quisque vestibulum risus fringilla lacus suscipit pellentesque. Vestibulum fermentum eleifend commodo. Donec suscipit libero non vulputate mattis. Praesent eu sodales sem. Nulla lobortis consequat blandit.