Пародонтална болест е бактериска инфекција на потпорниот апарат на забите – непцето, коската и лигаментите што го опкружуваат забот и го прицврстуваат во виличната коска. Нелекувана пародонтопатија доведува до можна луксација, миграција и губење на забите. Откривањето на раната фаза на пародонтопатија е многу важна.

Нашето искуство и посебниот протокол на третмани ни овозможува дијагностицирање на стадиумот на заболувањето и спроведување на вистинскиот третман и без потреба од хируршки интервенции.

1. Превенција на гингивална афекција

2. Третман на гингивит и пародонтопатија-конзервативно, игнипункција, ласер терапија итн.

3. Третман на луксирани заби и оклузална стабилизација

4. Хируршки третман: гингивална киретажа и гингивопластика

We Have Big Ideas

Quisque nec nibh ultrices, dictum orci eget, pretium enim. Phasellus viverra lobortis ligula in iaculis. Aenean quis malesuada nisl. Quisque vestibulum risus fringilla lacus suscipit pellentesque. Vestibulum fermentum eleifend commodo. Donec suscipit libero non vulputate mattis. Praesent eu sodales sem. Nulla lobortis consequat blandit.