Project Description

Expert Health Unit

There are many variations of passages of Lorem Ipsum available, but the majority have suffered alteration in some form, by injected humour, or randomised words which don’t look even slightly believable. If you are going to use a passage of lorem ipsum you need to be sure there isn’t anything embarrassing hidden in the middle of text.

 • Proin libero tellus, ultrices eu vehicula sed
 • Luctus vitae nulla. Quisque efficitur lobortis orci amet vehicula.
 • Sed tincidunt tincidunt velit, vel scelerisque nibh tincidunt ut.
 • Suspendisse mi lorem, placerat in arcu ut, placerat aliquet felis.
 • Praesent bibendum felis nec turpis fringilla suscipit.

World Class Facilities

Естетиката како наука за уметноста и уметничкото создавање, но и како филозофска дисциплина, се повеќе се појавува во стоматологијата како Естетска Стоматологија. Длабоката врска меѓу убавата и пред се здрава насмевка, самодовербата и личното задоволство, се остварува со успешни стоматолошки третмани. Една од главните карактеристики на естетската стоматологија е мултидисциплинарен пристап на проблемот, односно поврзување на повеќе стоматолошки гранки. Се што денес современите достигнувања во стоматолошката пракса на поле на естетиката можат да го понудат и на Вас Ви се достапни во нашата ордијација.

Насмевката е прозор на човековата душа, ги покажува нашите емоции, укажува на нашата виталност, младост, желба за убав и негуван изглед, па и сензуалност. Одтаму и човековата потреба да има здрави и убави заби е сосема разбирлива и е причина поради која естетската стоматологија брзо стекнала се поголем број на поддржувачи во светот. Со нејзина помош деталите или важните недостатоци во формата, бојата или положбата на забите кои со години Ви пречеле, на кои долго време сте се обидувале да се навикнете при тоа препишувајки и ја вината на природата или генетиката, денес со помош на стручни интервенции од страна на стоматологот може да станат минато.

Што всушност може да се постигне со естетската стоматологија?

Може да се корегира речиси секој проблем врзан за естетика и тоа:

 • Заб што недостасува да го надоместиме
 • Просторот меѓу забите да го намалиме или во потполност да го затвориме
 • Неправилниот распоред на забите да го искорегираме
 • Пребоени заби да ги избелиме
 • Забите со неправилна форма и големина да ги искорегираме
 • Темните пломби да ги замениме со нови високо естетски полнења
 • Мекото ткиво да го излекуваме и преобликуваме

Доменот на естетската стоматологија е поделен на:

 • Црвена естетика која се однесува на меките ткива во усната шуплина
 • Бела естетика која ги третира забите т.е. нивниот изглед, форма, положба, боја и големина

Само со добра комбинација на овие два елементи, со висока стручност и соодветна опрема, можно е да се постигне врвен естетски резултат.

Феноменот “црвена и бела” (гингива и заби) естетика може да се разгледува и како уметничка слика и нејзината рамка. Иако уметничкото дело само за себе остава без здив, ако не е врамено во убава рамка тогаш нема да дојде до израз неговата убавина. Мултидисциплинарниот пристап во решавањето на стоматолошките проблеми подразбира користење на знаење и вештини од различни области од стоматологијата како би се постигнале високи естетски и функционални резултати.

DEPARTMENT FIGURES

RESIDENT DOCTORS 17
IN-HOUSE NURSES 25
FULL TIME STAFF 43
NUMBER OF ROOMS 27
YEARLY PATIENTS 27,387

OPENING HOURS

Monday – Friday 8:00 – 17:00
Saturday 9:30 – 17:00
Sunday 9:30 – 15:00

+44(0) 1865 339665

OFFICE LOCATIONS

Icon

MEET OUR DOCTORS

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae

JON SNOW
JON SNOWAnesthesiologist
At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque
TONY STARK
TONY STARKCardiologist
At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque
ANNA SMITH
ANNA SMITHNurse Practitioner
At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque
Icon

OUR PATIENTS SAY

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae

Avatar
At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque
PENNY DANIELS
Avatar 2
At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque
MARGERET TINSDALE
Avatar 3
At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque
ROSE JAMERSON

Make An Appointment

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.